27 Temmuz 2013 Cumartesi

Bulutların Üzerindeyken...


              Ardahanlılar veya yolu Posof'a, Türkgözü Gümrük Kapısına düşenler iyi bilir Ilgar Dağı'nı. Kars'tan gelenler için Ardahan'a kadar yol güzel; ama Şavşat'tan gelenler için sarhoş edici kadar kıvrımlı ve yokuştur. Ardahan'dan Ilgar'a doğru, eğer tüm dikkatinizi yola vermez iseniz köstebek çukurları arabanızı mahvedebilir.

                 Damal'ı geçtikten sonra o eşsiz güzelliğiyle Ilgar'ın haşmetli duruşu çıkar karşınıza. Virajları döndükten sonra bulutların içinde buluverirsiniz kendinizi. Tam zirvedeki "Rk. 2550 m" tabelasını görünce daha bir ürperirsiniz.

                Aşağı doğru inmeye başladığınızda, kulaklarınızda rakım farkının yol açtığı basınç farkını hissedersiniz. Sakın yol kenarında göreceğiniz Şehitler Çeşmesinden akan, +1 ve +2 derece arasında elinizi donduran suyun tadına bakmadan geçmeyin.

                İran ve Gürcistan arası tır trafiğine de dikkat edilmesi gerekiyor. Keskin virajlarda genişten almak zorunda olan tırlara yol vermeniz, sizin iyiliğinize olur.

                    En son aşağıda, kendinizi Posof'un yeşillikleri arasında süzülürken buluverirsiniz. İlçenin favorisi kurufasulye. Başparmağım kadar iri ve pamuk gibi yumuşacık.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder